31 KÖNNYEDÉN ÉS GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ ADVENTI NAPTÁR

A karácsonyi várakozás önmagában is izgalmas időszak, különösen az apróságok számára, amit még varázslatosabbá tehetsz, ha saját készítésű adventi kalendáriummal leped meg gyerkőcödet, unokádat. Ehhez pedig nem is kell különösebb ördögi trükköket bevetned, elég egyszerűen csak körülnézni a konyhában, kamrában, varródobozban, és máris számtalan alapanyagra bukkanhatsz, amiből elkészítheted saját, egyedi adventi naptáradat. Az alábbi alkotások … Continue reading “31 KÖNNYEDÉN ÉS GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ ADVENTI NAPTÁR”

NEM CSAK SÜTŐTÖKBŐL KÉSZÍTHETSZ LÁMPÁST!

A halloweeni lámpások mindig is tök formájában léteztek a köztudatban. Miért ne lehetne kísérletezni és idén nem sütőtökből készíteni a lámpásokat? Ezek a képek inspirálóan hathatnak, ha valami újjal kísérleteznél. FORRÁS: A SUBTLE REVELRY Mintha eleve lámpásnak teremtették volna ezt a mutatós ananászt. FORRÁS: REBECCA DIY Ezek a kis narancslámpások meghitt hangulatot kölcsönöznek még a sötét, … Continue reading “NEM CSAK SÜTŐTÖKBŐL KÉSZÍTHETSZ LÁMPÁST!”

MIT TEHETSZ SZÜLŐKÉNT, HOGY GYERMEKED MEGVÉDD A BETEGSÉGEKTŐL?

 Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük a dolgod! Minden szülő szeretné megóvni gyermeke egészségét a téli hónapokban is, ám ez nem mindig egyszerű feladat. A nappalok rövidülnek, hideg van. Könnyen el lehet kapni a náthát. Ebben az időszakban sokan köhögnek, tüsszögnek. 1. Egészséges táplálkozás   Ha a gyermek egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozik, a náthavírusoknak esélye sem marad. Friss … Continue reading “MIT TEHETSZ SZÜLŐKÉNT, HOGY GYERMEKED MEGVÉDD A BETEGSÉGEKTŐL?”

44 TERMÉSZETES ŐSZI DEKORÁCIÓS ÖTLET

Az őszi dekorációkban az a legjobb, hogy ha úgy akarjuk nem is kerülnek semmibe. Erdőn, mezőn, hegyen, völgyön esetleg kertben szedett levelekkel, termésekkel, virágokkal csodálatosan szépíthetjük otthonunkat, vagy különleges eseményekre dekorálhatunk az ősz jegyében. Hangulatos, filléres dekoráció a préselt levél képkeretben. Képkerete mindenkinek van otthon, az évszaknak megfelelő dekoráció pedig könnyen és gyorsan cserélhető így … Continue reading “44 TERMÉSZETES ŐSZI DEKORÁCIÓS ÖTLET”

25 KIHAGYHATATLAN ŐSZI ÖTLET GYEREKEKNEK

Ha azt gondolod, hogy gesztenyéből, dióból, vagy falevelekből nem lehet már újat kitalálni, akkor tévedsz! Az ősz a határtalan lehetőségek tárháza, tele színekkel, formákkal, termésekkel, a szülők és csemetéik legnagyobb örömére. 🙂 Őszi levelek Egy indián legenda szerint az égi vadászok megöltek egy medvét. Az állat vére az őszi égből az erdő fáira hullott. Ezért válik … Continue reading “25 KIHAGYHATATLAN ŐSZI ÖTLET GYEREKEKNEK”

SZAPPANBUBORÉK RECEPT

A gyerekek minden korban imádják a szappanbuborékot, azonban a tevékenységgel járó izgalmak következtében a szappanos lé fele többnyire a padlón landol. Kövesse az Everydayme toxinmentes receptúráját és felejtse el a drámát! Jobb, mint amit a boltokban lehet kapni és a buborékokat illetően sem okoz csalódást! Íme egy gyerekbarát szappanbuborék recept. A mennyiségek kiméréséhez használjunk lágytojás-tartót! … Continue reading “SZAPPANBUBORÉK RECEPT”

MIÉRT VAN SZÜKSÉGÜNK NAPSÜTÉSRE?-A NAPOZÁS ELŐNYEI

A napozásról az utóbbi időben egyre inkább úgy beszélnünk, mintha valamilyen félelmetes, egészségtelen dolog lenne, pedig testünk és lelkünk egyaránt igényli a napfényt. Abban mindannyian egyetértünk, hogy a napsütés lételemünk, gondoljunk csak a hosszú téli hónapokra! Nemcsak az egészségünk vágyik a napfényre, a pszichénk is ki van éhezve rá. S bár mostanában egyre kevesebbet beszélünk … Continue reading “MIÉRT VAN SZÜKSÉGÜNK NAPSÜTÉSRE?-A NAPOZÁS ELŐNYEI”

GYEREKNEVELÉS: TE MELYIK TÍPUSBA TARTOZOL?

Elmúltak már azok az idők, amikor a szülőket egyszerűen csak szigorúnak vagy engedékenynek nevezték. A gyermeknevelési módszerek és stílusok újabb címkéket kaptak egy amerikai pszichológustól. Magadra ismersz? 1. Ösztönös Ez a “régi iskolának” nevezett stílus az ösztönös megérzésre, avagy a “zsigereimben érzem” jelzésekre épül. Tracey Frost amerikai pszichológus, az amerikai Citibabies gyermeknevelési egyesület elnöke szerint … Continue reading “GYEREKNEVELÉS: TE MELYIK TÍPUSBA TARTOZOL?”

VEKERDY TAMÁS: ÉRZELMI BIZTONSÁG KELL A GYEREKNEK,NEM HAJSZA!

A tanárok le akarják adni az anyagot – de a gyerekek nem akarják felvenni többé. Szorongó gyerekekből, szorongó felnőttek lesznek. A kreativitás oldaná a feszültséget… a tudás helyett az érzelmi biztonság adja meg a biztos alapokat gyermekeinknek – foglalhatjuk össze Vekerdy Tamás örökérvényű gondolatait. Mit tegyek, ha már ötödször szólok a gyereknek, és még mindig … Continue reading “VEKERDY TAMÁS: ÉRZELMI BIZTONSÁG KELL A GYEREKNEK,NEM HAJSZA!”

ISKOLÁSOK SZÜLEI, FIGYELEM! – VEKERDY TAMÁS PSZICHOLÓGUS 7 FONTOS ÜZENETE

A tőle megszokott szókimondással és építő kritikával indította a tanévet Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, a wmn.hu főszerkesztőjének, D. Tóth Krisztának adott interjújában. Ezt a beszélgetést eddig csaknem 130 ezren (!) olvastátok el, és a mai napig sokan megosztják, idézik a közösségi médiában. Nem csoda, az ismert pszichológus szakember nagyon sok fontos és megszívlelendő mondatot mondott ki … Continue reading “ISKOLÁSOK SZÜLEI, FIGYELEM! – VEKERDY TAMÁS PSZICHOLÓGUS 7 FONTOS ÜZENETE”

Loading...