Küldetésünk

Sokan gondolhatják azt, hogy a gyerekek ösztönösen játszanak és semmi szükség arra, hogy mi felnőttek ebbe beleavatkozzunk. Azonban kutatások bizonyítják, nem mindegy, hogy milyen játékok veszik körbe az apróságokat, érdemes odafigyelnünk arra, hogy a csillogó reklámjátékok helyett „értelmes” játékokat is vegyünk gyermekeinknek.

Manapság különösen fontos a szülők részére a pozitív mintaadás és közvetítés, hogy a mai generáció ne a számítógép és a televízió előtt nőjön fel, hanem megtanítsuk őket arra, hogyan töltsenek minél értékesebb időt a gyermekeikkel, ezáltal szoros és bensőséges kapcsolat alakulhasson ki közöttünk.

Mi ehhez szeretnénk segítséget nyújtani: nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szülők számára

könnyen elérhetőek és beszerezhetőek legyenek ezek a jó minőségű, kedvező árfekvésű, hasznos játékok, ezért üzletünk és webáruházunk kínálatára óriási hangsúlyt fektetünk, a játékokat nagy gondossággal válogatjuk.

Alapkövetelmény, hogy minden játéknak ismerjük a szabályát, fejlesztési területét, valamint, hogy melyik korosztálynak ajánljuk, mivel a vevők túlnyomó része segítséget/tanácsot kér a játékok kiválasztásánál, illetve gyakran a fejlesztő pedagógusok ajánlanak minket és irányítják hozzánk a szülőket-így különösen fontos a szakértelmünk, ezért szakmai kompetenciáinkat folyamatosan fejlesztjük, hogy még hitelesebb szolgáltatást nyújthassunk.

Motiváljuk a családokat az együttjátszásra, felhívjuk a szülők figyelmét a játék fontosságára gyermekük egészséges fejlődése szempontjából, mivel a gyermekek számára a játék a legfontosabb napi elfoglaltság. „Mert míg az étel a testet táplálja, a játék a szellemet”.

A játék a gyermek számára egyszerre munka, tanulás és szórakozás. A játék a társas kapcsolatok színtere, a gyermek ezen keresztül tapasztal meg rengeteg mindent, sajátít el dolgokat, és ezen át dolgoz fel eseményeket.

A gyermekkor kritikus periódusnak tekinthető a játék- és a személyiségfejlődésre kifejtett jelentős hatásai miatt. Az óvodáskorában “nyitott”, aktív, kreatívan játszó gyermekből felnőttkorára érdeklődő, sokoldalú, alkotó ember lesz. A legtöbbet tehát akkor tehetjük gyermekeinkért, a felnövekvő nemzedékért, ha már kisgyermekkorban megteremtjük számukra az alkotó játékhoz szükséges feltételeket.

Mivel elődeinkhez képest a játék tere és ideje is rendkívüli módon megváltozott, beszűkült, ezért az adott lehetőségeket a legoptimálisabban kell kihasználnunk a gyermekek érdekében.

Óriási felelősség van a vállukon mind a szülőknek, mind a pedagógusoknak, azzal kapcsolatban, hogy mikor, mennyit és főleg mivel játszik a gyermek.

Maria Montessori a montessori pedagógia alapítója és Vekerdy Tamás pszichológus szerint is a leghasznosabb a szabad játék, az ahhoz szükséges környezetet viszont nekünk kell megteremtenünk.

Azért is fontos, hogy milyen játékszerekkel vesszük körbe a gyermeket, mert az kihatással lesz nem csak a személyiségfejlődésére, hanem az ízlésvilágára, esztétikai igényére, kreativitására is.

Loading...