Parfüm készítő szett – Hercegnő álma-kreatív játék-SemtoSphére

10190 Ft

Raktár: Előrendelhető (szállítási határidő: 3-8 nap)

Elfogyott

Cikkszám: SA141 Kategóriák: , , , ,

Véronique Debroise, francia parfümőr tervezte ezt a készletet, mellyel a parfümkészítésnél használt néhány csodálatos alapanyagot fedezhetnek fel a kislányok, megtanulhatják, hogyan készülnek dús vagy élénkítően friss, keleti és virágillatok, aszerint, hogy melyik képletet választják ki az útmutatóból.

A hercegnő álma kollekciót egy olasz hercegnő ihlette, aki a XVI. században élt, és Néroliának hívták. Grasse városába ment férjhez, mely akkoriban a kesztyűkészítés fellegvára volt Franciaországban. Nérolia ötlete volt a narancsvirág illatú kesztyűk készítése. Így jött létre ebben a kisvárosban egy párlóműhely, amiből még nagyon kevés volt a reneszánsz hajnalán. Hogy a hercegnő vágyait kielégítsék, különböző, illatos növényeket kezdtek termeszteni Grasse környékén, de a narancsvirág uralkodó szerepe végig megmaradt az évszázadok folyamán. Kivonatát Néroli esszenciának nevezik, tisztelegve a hercegnő előtt, aki szeszélyével a környék történelmét örökre megváltoztatta.

Grasse-ban négy évszázadon át nem hagyták abba a különféle illatú virágok termesztését, majd különleges kivonatok készítését, és ez a franciaországi kisváros a világ parfüm-fővárosává nőtte ki magát. Sajnos, az utóbbi években a munkaerő megnövekedett ára és a sok építkezés a környéken oda vezetett, hogy olajligetek, mimóza- és íriszmezők, rózsakertek és jázminbokrok tűntek el, és a narancsvirágok mennyisége is nagyon leapadt. Te most felfedezhetsz néhányat ezekből az értékes kivonatokból, mert megtalálod őket parfümkészítő műhelyedben, és sokféle friss illatú kölnivizet vagy keleti jellegű parfümöt készíthetsz belőlük

Egy parfüm létrehozása kifinomult munka: nem csak arról van szó, hogy különféle illatokat összekeverünk.  Úgy kell összeegyeztetni kétféle kivonatot, hogy mindkettő elveszítse saját egyedi illatát, és kettejük harmóniájából valami új és kellemes illat jöjjön létre.

Az illatharmónia az idő múlásával változik, úgy kell összeállítani a parfümöt, hogy a párolgás első pillanatától hosszú időn át kellemes illata legyen.

Először a fejjegyű illatok párolognak el, ezeket ▲ jellel jelölik, és 30 perc múlva már nem érződnek. Ide tartoznak a citrusos illatok.

A szívjegyű (♥)illatokat a papírcsíkokon 30 perctől 5 órán át érezzük. A virág-, gyümölcs-, fűillatok tartoznak ide.

Alapjegyű illatok azok, amelyek hosszabb ideig, napokon át is megmaradnak a bőrön vagy az illatcsíkon, ■ a jelük, és fő képviselőjük a parfümkészítés egyik alapillata, a pézsma.

A természetes kivonatok és parfümök oldott állapotban vannak az üvegcsékben, hogy a lehető legkevésbé legyenek ártalmasak a gyerekeknek.

A készlet tartalma:
– 8 illatolaj (8 x 6 ml)
– 8 pipetta
– 3 üres üveg és 3 üres, szórófejes flakon a saját parfümöknek
– 1 parfümkészítő útmutató
– illatcsíkok papírból

Életkor: 8 éves kortól

Loading...