YACU MAMA- Társasjáték.Djeco

4990 Ft

Raktár: Előrendelhető (szállítási határidő: 3-8 nap)

Djeco Yacu Mama egy reflexet és megfigyelőképességet fejlesztő társasjáték, melyben a játékosoknak meg kell védeniük állataikat az anakondától, aki a vízililiomok közé rejtőzve szeretné megközelíteni őket.
A vízililiom lapokat meg kell keverni, és a liliomos felükkel felfelé szét kell osztani a tutaj körül. A tutajra rá kell helyezni az állatokat. Hogy mind elférjen, egymásra kell rakni őket, a legnagyobbat alulra. Minden játékos kap négy zsetont. Már indulhat is a játék.
Egy játékos a körében felfordít két liliom lapot. Ezek a lapok az anakonda egy-egy testrészét fogja ábrázolni (fej=zöld, felsőtest=piros, alsótest=kék, farok=sárga). Előfordulhat, hogy egy-egy lap több testrészt is tartalmaz, ahogy a kígyó tekereg. Így egy anakonda állhat négy, három vagy akár két részből is.
Ha valaki viszont két ugyanolyan testrészt fordít fel, akkor vissza kell fordítani az ilyen lapokat és a következő játékos jön. Ellenkező esetben addig fordíthat fel újabb lapokat a kezdeti kettő után a játékos, amíg két azonos nem jön fel, vagy összeáll egy kígyó.
Utóbbi esetben minden játékos magához ragad egy-egy állatot a tutajról. Aki a leglassabb volt, sajnos elveszíti az egyik zsetonját (megette a kígyó).
Ezek után új kör kezdődik. A liliom lapokat össze kell szedni, megkeverni és a virágos felükkel újra szétosztani a tutaj köré. Az állatok visszakerülnek a tutajra, és a soron következő játékos fordíthat fel lapokat.
Ha valaki kiesik a játékból, akkor ki kell venni egy állatot a játékból a folytatás előtt, hiszen mindig egyel kevesebb figura szerepel a játékban, mint ahányan játszanak vele.

Elfogyott

Cikkszám: 8496 Kategóriák: , , , ,
Loading...