Zoo – Állatok és kölykeik

2590 Ft

Raktár: Előrendelhető (szállítási határidő: 3-8 nap)

Fejlesztő társasjáték

Fejlesztési területek: kooperáció, szociális készség,  szabálykövetés- és tartás, empátia, kifejezőkészség, finommotorika, koncentráció

A gyerekek játékos formában fedezhetik fel, hogy melyik állatkölyök melyik állatmamához tartozik. Mivel a képpárok illesztési vonala egymástól kissé eltérő, a gyerekek maguk is meg tudják állapítani, hogy a képrészletek valóban összetartoznak-e. Ez a keresgélés egyedül is jó mulatság. Ez a tanító játék többfélr lehetőséget is magában hordoz, így mindig új és változatos módon játszhatunk vele.

A játék célja

Mely állatok tartoznak össze?
Ebben az izgalmas, legkisebbek számára készített játékban 12 állatmama és csemetéje várja a gyerekeket. Mint minden apróság, ezek a kis állatkák is eltévednek néha, de az óriási puzzle-darabok segítenek: csak egyféleképpen illeszthetők össze, így biztosak lehetünk abban, hogy minden csemete megtalálja a mamáját.

Előkészületek

Elsőként válasszuk szét a képpárokat, közben nevezzük meg mindegyik állatot, és mutassuk meg a gyermeknek, hogyan lehet jól összeilleszteni a párokat. A legfiatalabb játékosok kedvéért csak néhány állattal kezdjük játszani, és mutassuk is be őket a gyermeknek. A játék során beszélgessünk is az állatokról, mondjuk el, hol élnek, mit esznek, stb.

Játéklehetőségek:

1. Képpárok keresése
Az állatkártyákat összekeverjük és képes oldalukkal felfelé fordítva kiterítjük. A gyerekeknek most meg kell keresniük az összetartozó képeket, miközben megnevezik a képkártyákon látható állatokat.

2. Kinél van az állatkölyök?
A játékvezető magához veszi azokat a kártyákat, amelyeken az állat-mamák láthatók, a kölyköket pedig egyenlően elosztja a gyerekek között. Ezután sorban egymás után megmutatja a gyerekeknek az állat-mamákat, és felteszi a kérdést: „Kinél van a kölyke?”

3. Kártyák csereberéje
A kártyákat fejjel lefelé fordítva összekeverjük és egyenlően elosztjuk a gyerekek között. Mindenki felveszi a saját kártyáit, és figyelmesen megnézi. Aki saját képei között máris talál párt, azt kirakhatja maga elé az asztalra. Ezután a gyerekek egymást kérdezgetve próbálják megtalálni hiányzó állatkártyáikat. Az első gyerek megkéri a szomszédját, adja neki pl. a kiselefántot, cserébe odaadja érte pl. a kacsamamát. Ha a csere létrejön, összeillesztik a képpárokat és a következő játékoson a sor, hogy cserét ajánljon a másik szomszédjának. A játék addig folytatódik, amíg minden mama megtalálja elveszett kölykét.

4. Képkeresés lefelé fordított kártyákkal
Ez a változat nagyobb gyerekeknek való. A kártyákat képes oldalukkal lefelé fordítva kiosztjuk. Minden gyerek alaposan megnézi saját állatkártyáit, de anélkül, hogy azokat a többieknek megmutatná. Aki mindjárt talál összeillőket, rögtön ki is rakhatja maga elé. A többi kártya fejejl lefelé fordítva az asztalon marad. Az előbbi változat szerint, a gyerekek most is elkezdik kérdezgetni egymást, hogy a hiányzó kép-feleket megtalálják. Az első játékos megkérdezi szomszédját: Pl.: „Nálad vannak a medvebocsok?” Ha igen, akkor a játékos odaadja a kártyákat a kérdezőnek. Most ő kérdezi a következő játékost. Aki így hozzájut a keresett kártyához, az rögtön összeilleszti, és maga elé teszi az asztalra.

Játék vége

A játékot az nyeri, akinek a legtöbb képpár gyűlik össze.

Ajánlott korosztály: 3-6 éves korig

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Loading...