Itt és ott – készségfejlesztő társasjáték

4290 Ft

Raktár: Raktáron

Készség- és képességfejlesztő társasjáték Ovisoknak

A játék fejleszti:

– a megfigyelőképességet

– a rendszerező képességet

– a memóriát

Gondolt már arra, hogyan fejleszthetné óvodás gyermeke megfigyelőképességét vagy rendszerező képességét játékosan? Biztosan örülne, ha látná milyen lelkesedéssel rendszerezi az eddig nehéznek tűnt dolgokat is. Ez a társasjáték segíti az óvodáskorú gyermeke fejlődését és sikerélményhez is juttatja őt.

Ha úgy érzi, hogy a fenti készségek és képességek fejlesztését ki szeretné próbálni, ezt a terméket nyugodt szívvel ajánlhatjuk.

A játék menete:

Az asztalra tegyük ki a 16 db kemény kártyát a hátlapjukkal felfelé, illetve a kérdéskártyákat szegélyük színének megfelelően 4 pakliba. A játékot a legfiatalabb játékos kezdi úgy, hogy a kemény kártyák közül csukott szemmel kihúz egyet. A kihúzott kártyához kell megkeresni a keményebb kártyák közül a hozzá tartozó további 3 kártyát, amelyekből egy kép fog összeállni (egy játszótér vagy egy ház, vagy egy állatkert, vagy egy város). Ha a kép már megvan, utána kezdődik a keresgélős játék, amelyhez a kérdéseket a játékvezető teszi fel a kérdéskártyákon szereplő kérdések felolvasásával. Az első kérdést mindig a legidősebb játékos kapja, utána az óra járásának megfelelően haladunk. Ha a játékos megtalálja a nagy képen azt a bizonyos dolgot, amire a kérdés rákérdez, akkor kap egy jutalomszimbólumot. Ha a játékos nem tud válaszolni, akkor a játékvezető engedélyt ad a további játékosoknak is, hogy megmondják a helyes választ, Aki a leghamarabb megmondja a helyes választ, az kap egy jutalomszimbólumot. A játékot az nyeri, aki a legtöbb jutalomszimbólumot gyűjti össze a játék végére.

Extra játéklehetőség: A 4 kártyából kirakott képet 1 percig figyelmesen tanulmányozhatják a játékosok, utána lefordítjuk a kártyákat és úgy tesszük fel a kérdéseket.

 

A doboz tartalma: 16 db nagy (vastag) kártya, 24 db kártya, 40 db jutalomszimbólum, 1 db játékszabály

 

Ajánlott korosztály 3-6 éves korig
Ajánlott nem fiúknak és lányoknak
Alapanyag papír
Játékosok száma 2-4 fő
Dobozméret 19,5×27,5x4cm
Játékidő 10-25perc
Loading...