Négy első kockajátékom-Ravensburger

6990 Ft

Raktár: Raktáron

Fejlesztő társasjáték

Fejlesztési területek: kooperáció, szociális készség,  szabálykövetés- és tartás, empátia, kifejezőkészség, finommotorika, koncentráció.

Ezt a játékgyűjteményt olyan gyermekek számára állították össze, akik még nem járnak iskolába. Az itt található 4 játék segítségével kisebb gyerekek is könnyen megtanulhatják a közös játék alapjait, mert a szabályok egyszerűek, a játékok rövid ideig tartanak, mégis vidámak és izgalmasak. Már a háromévesek is győzelmet arathatnak az idősebbek felett, mert csak színek és képek között kell eligazodniuk. A “Négy első kockajátékom” egyes játékai más-más játéktípust képviselnek, ezek nehézségi foka egymástól eltér.

A legkönnyebb a “Vár a fészek”: Ebben valamennyi játékosnak saját egyenes útja van, amelyen a dobókocka színének megfelelően lehet haladni. Az nyer, aki a fészket elsőnek éri el. Nézzük csak, talán valamiféle nyeremény is van benne! A három éves gyerekek adottságaihoz igazodva ez a játék különösen rövid ideig tart.

“Virágom, virágom”-ban minden gyereknek saját virágágyása van. Itt a játékosok a dobókockával dobott színnek megfelelően jutnak virágformákhoz. Nagyobb gyerekek számára a”Virágom, virágom”-at a “csodacserép”beiktatásával vidám rabló- és nyereményjátékká lehet fejleszteni.

Az “Irány a kastély”-ban valamennyi gyerek ugyanazon a csigavonalban kanyarodó úton halad. Ezen már nehezebb játszani. Bizony, könnyen megtörténik, hogy a kicsik nem figyelik eléggé az út vonalát, és egy mezővel előrébb vagy hátrébb kötnek ki, esetleg egy körrel kijjebb vagy beljebb. A játékhoz tartozik még 12 különféle növényt és állatot ábrázoló kártya is, amelyek révén előrébb vagy hátrébb kerülhet az ember. Ebben a játékban is előfordul, hogy valamelyik bábú kiüt egy másikat.

“Zamat – szimat” a legnehezebb játék. Itt a játékosok figuráikat – a játék állásától függően – minden játékirányban (de átlósan nem) mozgathatják. Egymást kiütni is szabad. Aki ügyes, és a szerencse is a kezére játszik, azé lesz a legtöbb kutyacsemegét ábrázoló kártya, s ezzel ő lesz a győztes.

Ajánlott korosztály: 3-8 éves korig

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Loading...