KÖNYV A KÖRNYEZETVÉDELEMRŐL GYEREKEKNEK

A szerző elmeséli egyebek mellett azt, hogy mi az ökológiai lábnyom, az üvegházhatás és a klímaváltozás. Rajzos formában magyarázza el, hogy miért nem jó a túlzott szén-dioxid-kibocsátás, mekkora a Föld vízkészlete, hogyan lehet takarékoskodni és melyek a nem megújuló energiaforrások.

© Pagony

A könyv magyar gyerekeknek szól a magyar helyzetről, a tényeket és a miérteket is bemutatja, hogy “ne legyen annyira ijesztő” – mondta el Gévai Csilla kedden az MTI-nek, hozzátéve: ötleteket és lehetőségeket is mutat olvasóinak, hogy mit tehetnek ők Földünk megmentésért.

A “zord témát” humorosan és több mint 100 rajz segítségével igyekszik megértetni a 8-14 éves korosztállyal. Nem szabad ködösíteni és titkolózni, ki kell mondani, hogy hol tart és mennyire veszélyes például a vízhiány – hangsúlyozta a szerző. Az interaktív kiadvány arra is buzdítja az érdeklődőket, hogy megoldásokat keressenek: találják ki például, hogy mivel mehet az autó benzin helyett. Lehet rajzolni, ragasztani és színezni, “közösen gondolkodni”.

A kötet “lelkiismeret okok miatt” jött létre, hogy tájékoztassa a gyerekeket, megismertesse velük a klímaváltozás okozta problémákat – mondta Gévai Csilla.

A nyolcvanoldalas kötet egy év alatt született meg, pénteken mutatják be a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A szerző elmondta azt is, hogy jelenleg a könyvhöz kapcsolódó oktatási programon dolgozik, amelynek segítségével csoportoknak tart majd foglalkozásokat a környezetvédelemről, a többi között a Normafánál.

Forrás: https://hvg.hu/shake/20110413_konyv_kornyezetvedelem_gyerek

Vélemény, hozzászólás?

Loading...