RUMINI JÁTSZÓTÉR

Ha szeretnétek a gyerekekkel egy különleges játszótérre ellátogatni, válasszátok a budapesti Rumini játszóteret!

A Rumini rajongók újra feleleveníthetik a kisegér kalandos történeteinek helyszíneit, eljátszhatják kalandjait.

De minden gyerkőcnek felejthetetlen élményt nyújt!

 

IMG_5803

 

IMG_5829

Szélkirálynőn, a hatalmas, háromárbocos kereskedőhajón bejárhatjátok Egérország tengereit. Felmászhattok a fedélzetre gumiabroncson, létrán és rúdon is. Az orrdísz meg egyszerűen gyönyörű. A hullámos csúszda egyenesen a homoktengerbe repít.

IMG_5811

A játszóteret a Batthyány tértől kb. 5 percre találjátok a Mária téren. Bokrokkal és kerítéssel is körbekerített. Egyből megtetszett a hely hangulata. A téglás épület, amely a játszótér mellett található, a lépcsőzetes elrendezés, a fák. Bár a játékok Berg Judit ruminis könyveinek történeteire épülnek, de ezek olvasása nélkül is talál itt elfoglaltságot magának 1 évestől kamasz korig mindenki.

IMG_5778

Az Egérváros az óvodások és kisiskolások paradicsoma. Bár nem túl nagyok a csúszdák, jó hogy többféle módon is fel tudtunk mászni.

IMG_5793

A regény helyszíneit idéző játékokon megjelenik Rumini a csavargóból hajósinassá lett bátor kisegér, Balikó és Bojtos Benedek, a tengerészkapitány.

IMG_5797

Van két kis dombocska is a játszótéren, ami a gyerekek nagy kedvence, és senki nem bírja ki, hogy ne másszon fel rá vagy ne hajtson fel legalább kismotorral. Nekünk a polipos a kedvencünk.

IMG_5823

A játszóteret Kálmán Anna, a könyv illusztrátorának képei díszítik. Kő Boldizsár nevéhez fűződnek a faragott játékok, éppen úgy mint a Holnemvolt Parkban található Tündér Ilona játszótér vagy a Zöld Péter a Millenárison.

IMG_5772

Szélkirálynő és Egérváros között homokozókat, hintákat, mászókákat találhattok.

IMG_5786

Az egyik nagy kedvenc a játszótéren a homokforgató lapát, amely alatt mindig keményen zajlik a munka, épülnek a homokvárak, autópályák. A háttérben egy memóriajáték is látható ruminis szereplőkkel, nem könnyű kirakni, bár lehet, hogy egy igazi Rumini rajongónak ez semmiség 🙂

IMG_5818

Két mobil wc (sajnos 2015-ben már nem találtuk ott!) és egy kút is található a téren, ami jobb mint a semmi, főleg azoknak, akik nem környékbeliek.

Ha megéheztetek vagy egy kis kényeztetésre vágytok, ne hagyjátok ki a pár méterre található Pékműhelyt (Batthány u. 24.) és az Kedveskrémet (Battyhány u. 26.), ahol Csoki Csáki kitűzőt is kaptunk ajándékba. A fagyit meg egyszerűen meg kell kóstolnotok. A pékség este 7 óráig, a fagyizó 8-ig tart nyitva, de akkorra már csak üres polcokat találhattok.

Forrás: https://minimatine.hu/itt-jartunk-rumini-jatszoter/

Vélemény, hozzászólás?

Loading...